lauantai 1. elokuuta 2015

Me Made Friday - arkinen työasu

Eilen aamulla nappasin aamulla ylleni alkukesästä valmistuneet puseron ja kynähameen. Molemmat ovat hieman muokattuina Gertien ompelukirjoista. Puseron pohjalla on Gertien bow tie blouse kaava ja hame puolestaan on tehty Gertien toisessa kirjassaan "Gertie sews vintage casual" neuvomalla tavalla. Puseron alkuperäisessä versiossa eteen tulee söpö rusetti, mutta koska kaapistani löytyy jo yksi sellainen pusero, päätin kokeilla jotain hieman muuta. Niinpä muutin kaulusta siten, että puseron taakse jää pitkät nauhat. Ja mitä tulee hameeseen niin näin synkkä kesä tarvitsee hieman pirteämpiä värivalintoja jopa työvaatteisiin.


Eivätkö takaa napitettavat puserot vain olekin ihania?! Pusero on ohutta valkoista viskoosia. Itse asiassa sitä samaa, jonka ylijäämäpalan käytin Fifi-yöasuni yläosaan. Täysin valkoinen vaate kaipaa aina jotakin väripilkkua, jossa roolissa tällä kertaa ovat kuusi vaaleansinistä nappia. Ei kovin radikaali värivalinta, mutta sopii puseron muutenkin hillittyyn ilmeeseen.


Tämä pusero on ehdoton kesävaate, sillä viileämmällä säällä sen kaikki hauskuus peittyy neuletakin alle. Puseron etupuoli kun on aivan yksinkertainen ilman mitään jännitystä tai koristeita. Toisaalta, tällainen puseron etumus on kuin tehty rintaneuloille. Vielä kun oppisin niitä joskus käyttämään... Kaulus on edestä siis hyvin yksinkertainen pystykaulus.


Tykkään tästä mallista erittäin paljon. Tyköistuvana tämä pusero on naisellisen tyylikäs. Se sopii erityisen nätisti erilaisiin hameisiin, joissa on hieman rakennetta. Itse asiassa tykkään puserosta yhtä lailla kynähameen kuin leveähelmaisemmankin hameen kanssa kunhan hame ei itsessään ole todella laskeutuvaa kangasta.

Tämä kynähame on laskeutuvaa, mutta silti hieman paksumpaa neulosta. Ehdottomasti maailman mukavin hame, mutta samalla tarpeeksi siisti hieman vapaamuotoisempaan toimistopukeutumiseen. Hameessa on korkea vyötärö, mikä tekee siitä entistäkin mukavamman. Lyhensin alkuperäisen kaavan helmaa melkoisesti. Olen todella lyhyt jalkainen ja kun lisäksi käytän tällaisten hameiden kanssa mieluiten ballerinoja, totesin ettei reilusti polven alle ulottuva helma ole oma juttuni tämän hameen kohdalla.


Kyseessä on maailman helpoin hame. Gertie taitaakin kirjassa mainostaa tätä hametta helpoksi ja mukavaksi. Leikataan vain kaksi samanlaista kappaletta. Sitten ommellaan saumurilla sivusaumat. Sen jälkeen ommellaan siksakilla leveä kuminauha vyörärölle ja se taitetaan piiloon. Tämä kuminauhasysteemi on muuten yksi hameen mukavuuden salaisuuksista. Nerokas!


Lopuksi sitten vain kaksoisneulalla helman kääntäminen, ja hame on valmis. Olen tehnyt samalla ohjeella myös tummansinisen hameen, jota olen käyttänyt todella paljon. Olin hyvin pitkään erittäin skeptinen trikoovaatteiden suhteen. Varsinkin siis itse tehtyjen. Vaikka saumurilla on äärettömän nopea ja helppo surauttaa vaatteita, siitä tuntui silti puuttuvan se jokin ompelun ihana pikkutarkkuus. Viime aikoina olen kuitenkin alkanut ymmärtää, että joskus parasta stressinlievitystä on todellakin vain surauttaa nopeasti joku kiva uusi vaate ilman mitään pikkutarkkoja tuntien prässäysoperaatioita. Kaikessa on puolensa ja kaikelle on oma mielentilansa.

Viikonlopun suunnitelmissa onkin lisää stressinlievitystä trikoon seurassa. Toissailtana kun olin juuri nukahtamassa niin kerrankin työajatusten sijaan päähäni alkoi tulvia ompeluajatuksia. Sain päähäni, että tarvitsen aivan välttämättä kevyen ja huolettoman aurigonottomekon pian alkavalle lomalleni. Katsotaan mitä siitä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti