maanantai 19. lokakuuta 2015

Kestosuosikkini mekkojen joukossa

Kävin läpi suosikkimekkojani suunnitellessani esitteleväni täällä blogissa syksyn suosikkejani. Huomasin, että yksi ehdottomista lempimekoistani ei ole saanut kaipaamaansa esittelyä, joten tässä se nyt tulee.


Mekon kangas on ihanan monikäyttöistä puuvillaa, jossa on juuri sen verran elastaania, että siitä voi ommella supermukavan, mutta siltikin ryhdikkään mekon. Kaavana käytin yhtä suosikkikaavoistani eli Simplicity 1873 -kaavaa. Olen tehnyt tällä kaavalla itse asiassa ainakin kolme mekkoa, jotka ovat kaikki todella eri henkisiä. Suunnitelmissani on esitellä jossain välissä teille suosikkikaavani ja kaikki niiden muuntelumahdollisuudet.Muistan hyvin kuinka ostin tämän kankaan aivan hetken mielijohteesta. Rakastuin ruskean eri sävyihin ja mekon valkoiseen pohjaväriin, joka pitää yleisilmeen raikkaana. Mekko sopii kankaansa vuoksi niin syksyyn kuin kevääseenkin. Se näyttää yhtä nätiltä paksujen mustien sukkien kuin kevyiden ballerinojenkin kaverina. Valitsin tähän mekkoon normaalia umpinaisemman kaula-aukon. Tykkään yleensä hiukan avoimemmista kaula-aukoista, mutta tämän mekon yleisilmeeseen tämä versio sopi mielestäni paremmin.


Mekon helma on juuri oman makuni mukainen. Tykkäisin kyllä käyttää vaikka joka päivä kellohelmaisia hameita, mutta ne eivät vain ole kovin käytännöllisiä Suomen tuulisessa kelissä. Tässä helmassa on sopivasti volyymiä, mutta se on silti arkikäyttöön sopiva.

Ainoa mitä ehkä muuttaisin näin jälkikäteen ajateltuna on helman pituus. Tekisin siitä muutaman sentin pidemmän. Mutta se muutos on nyt myöhäistä tehdä, ja hyvinpä mekko on onneksi saanut käyttöä huolimatta helman pituudesta. Lisäksi tässä mekossa ei ole taskuja. Miksiköhän jätin ne tekemättä? Eipä tämä toinekaan pieni epäkohta ole kovasti arjessa haitannut.

Tämä mekko on todellakin kestosuosikkini ja ylläni lähes viikoittain.

Tiedättekö muuten mikä on parasta syksyssä - suosikkivuodenajassani? Ehdottomasti se, että voi hyvillä mielin polttaa kynttilöitä ja nauttia ihanasta teestä kun ulkona alkaa hämärtää.


Ja samalla voi katsoa jakson tai pari the Great British Sewing Bee -ohjelmaa. Kuinka monta kertaa ihminen voi katsoa samat kolme kautta läpi?

Ihanaa alkanutta syysviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Todella tyylikäs mekko! Täälläkin kuluu teetä huolestuttavaan tahtiin :D missä näkee Great British Sewing Been jaksoja?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nilla! Tee on niin parasta :) Itse katselen Sewing Beetä YouTubesta. Fanit ovat kiitettävästi latailleet sinne jaksoja. Vaatii hieman työtä kaivaa kaikki järjestyksessä esille, mutta itse olen onnistunut katsomaan sitä kautta kaikki kolme kautta. Suosittelen!

      Poista