sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Matkalle mukaan

Pakkasin tässä taannoin matkalaukkua työmatkaa varten ja huomasin siinä tavaroita järjestellessäni, että itsetehtyjen vaatteiden lisäksi laukkuun löysi tiensä myös kaikenlaiset pienet järjestelijät. Inhoan sitä, että tavarat ovat vain sekaisin laukun pohjalla, joten minulta löytyy pieni laatikollinen erilaisia kangaspussukoita. Ehkä vähän outoa, mutta erittäin käytännöllistä.

Kenkiä varten olen ommellut ihan tavallisia kiristettäviä pussukoita, joissa on yleensä kontrastivuorikangas. Kenkiä kun on kaiken kokoisia niin samalla tavalla olen ommellut kiitettävän variaation eri kokoisia kenkäpusseja.


Koska pieneen matkalaukkuun ei saa mitenkään ängettyä jättikokoista kosmetiikkapussiani, olen päätynyt siihen, että työreissuille on järkevintä jakaa kosmetiikka pienempiin eriin, jolloin tila tulee aina käytettyä tehokkaasti. Tässä eräs kätevimmistä todellakin minikokoisista pussukoista, joka vetää koostaan huolimatta käsittämättömät määrät tavaraa.


Sen jälkeen kun olen kohdannut ties mitä outoja sairauksia matkojeni varrella, olen alkanut pitää mukanani perusvalikoimaa yleisimpiä lääkkeitä. Useimmiten tämä on (onneksi) täysin turhaa, mutta jotenkin oloni on turvallisempi kun mukanani on tämä pieni lääkepussukka.


En myöskään selviä matkoista ilman kuulokkeita. Hankin vuosia sitten erilliset kuulokkeet lentokonetta varten ja lisäksi mukanani on puhelimen kuulokkeet, joita käytän työpäivien aikana. Näillekin olen tehnyt oman kodin.


Lisäksi laukustani löytyy joka päivä tämä pieni nenäliinakotelo. Olisi ehkä aika tehdä jo uusi, sillä tämä aikoinaan kauniin raikas kangas alkaa jo olla kärsinyt turhan paljon.


Pidemmille matkoille otan aina mukaan myös suuren pyykkipussin ja suoristusraudalle ompelemani pussin (tietysti myös itse raudan) sekä joukon muita käteviä järjestelijöitä. Tyylikkäintä voisi tietysti olla, jos kaikki nämä matkustustarvikkeet olisivat samaa kangasta, mutta itse tykkään näistä väripilkuista muuten niin asiallisten työmatkatavaroitteni joukossa. Ja on erittäin kätevää tietää jo pussukan ulkonäöstä mitä se pitää sisällään. Matkalaukkuni onkin usein melko hauskan näköinen kun jokaiselle tavaralle on oma pieni säilytysjärjestelmänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti