sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Vaateprojekti minikoossa

Veljentyttäreni vietti juuri 1-vuotissynttäreitään, ja kun kuulin, ettei pikkuneidin vauvanukella ollut vaatteita, tartuin välittömästi tilaisuuteen. Koska menen harvoin siitä mistä aita on matalin, päätin tehdä nukelle kunnollisen pienen vaatekokoelman. Aloitin piirtämällä peruskaavat nuken mittojen mukaan, minkä jälkeen kävin kangasvarastoni läpi etsien kaikki punaiset ja valkoiset kankaat, joiden tiesin sopivan tuleviin nukenvaunuihin.

Ensimmäiseksi ompelin nukelle röyhelöhelmaisen mekon.


Jokainen nukke tarvitsee mielestäni söpön mekon. Tästä mekosta tuli itse asiassa niin söpö, että pohdin jo pitäisikö etsiä kangasta jostakin lisää ja ommella samanlainen myös nuken pienelle omistajalle.

Alun perin olin päättänyt pysytellä puna-vakoisessa kokonaisuudessa, mutta sitten käteeni osuin varastoissani pitkään ollut ihana vaaleanpunainen ohut flanellikangas. Ompelin kankaasta aikoinaan itselleni mukavan kietaisujakun. Jostain syystä olin kuitenkin ostanut kangasta aivan valtavan määrän, joten päätin tehdä siitä nukelle pyjaman.


Voin kertoa, että pyjama on maailman pehmoisin ja suloisin asu. Useampikin synttärijuhlien vieras esitti jo nauravan toiveen, että tekisin vastaavan myös aikuisten koossa. Laitoin pyjaman rintataskuun koristeeksi napin ja pienen rusetin. Pyjaman yläosa suljetaan tarrakiinnityksellä, jonka totesin kätevimmäksi kun nukenvaatteiden pukija on vielä liian pieni sulkemaan neppareita ja nappeja.

Koska edessä on kylmät talvikuukaudet ja tiesin erään toisen juhlavieraan neulovan nukelle lahjaksi pienen villatakin, ompelin kolmanneksi asuksi pitkät punaisen housut ja hauskan pilkullisen paidan.


Punapilkkuinen kangas tarttui mukaani viime kesän lomamatkalta. Se on odottanut että saisin tehtyä siitä itselleni mekon. Se sopi kuitenkin niin täydellisesti housuissa käyttämääni yksiväriseen punaiseen kankaasen, että päätin siepata pikkuriikkisen määrän kangasta nuken paitaan. Kaula-aukon viimeistelin punaisella vinokaitaleella.

Viimeisenä miniompeluprojektina tein nukelle vielä makuupussin vaunuihin laitettavaksi.


Makuupussin vuori on valkoista tikkikangasta ja päällinen samaa punaista, jota käytin nuken pitkissä housuissa. Omistan melkoisen nauhavaraston, josta löysin kokonaisuuteen täydellisesti sopivaa pilkullista silkkinauhaa. Niinpä makuupusiin koristeeksi tuli vielä pieni rusetti.

En ole luonnostani kovin taitava näpertäjä. Olen monta kertaa parempi ompelemaan aikuisten vaatteita kuin tällaisia miniatyyrikokoisia asuja. Täytyy kuitenkin sanoa, että näitä vauvanukenvaatteita oli oikeasti hauska tehdä. Panostin paljon vaatteiden viimeistelyyn, jotta saumat ja kiinnitykset olisivat mahdollisimman kestäviä. Omilla nukeillani oli aikoinaan aivan uskomattomat vaatevarastot, joten jos voin edes hieman viedä perinnettä eteenpäin pikkuiselle sukulaistytölleni niin teen sen ilolla.

Toissapäivänä päädyin erinomaisten Black Friday -tarjousten innoittamana tilaamaan Englannista jälleen uusia kaavoja. Näin ollen seuraavaksi ommeltavien projektien lista vain kasvaa kasvamistaan. Mutta mikäs sen mukavampaa. Nyt kun illat ovat pimeitä, on kaikista parasta laittaa vain muutama kynttilä palamaan, keittää suuri kuppi teetä ja toteuttaa ihania vaateunelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti