sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Sew Over It - Betty Dress, uusi suosikki

Sew Over It on yksi tämänhetkisistä suosikki kaavanvalmistajista. Sekä suokki youtube-kanavista ja nettikaupoista... Kaavakokoelmastani löytyy neljä Sew Over It -kaavaa ja kaksi on postissa matkalla kokoelmani jatkoksi. Kuten arvata saattaa, kaavoissa on ihanaa vintage-henkeä, mutta ne sopivat silti hyvin osaksi moderniakin vaatevarastoa.

Yksi suosituimmista Sew Over It -kaavoista eri ompeluyhteisöissä on varmasti Betty Dress. Ymmärtääkseni inspiraatio tähän kaavaan on tullut Mad Men -sarjasta. Mekko onkin kaikessa yksinkertaisuudessaan taattua 50-lukua.

Valitsin ensimmäisen Betty-mekkoni kankaaksi syksyyn ja talveen sopivan punasävyisen sekoitekankaan. En tarkkaan tiedä mitä materiaalia kyseinen kangas on, mutta se osoittautui täydelliseksi valinnaksi. Kuten kuvasta näkyy kangas laskeutuu kauniisti.


Betty on siitä ihana mekko, että se sopii sekä töihin että juhlaan. Kaula-aukko on edestä varsin säädyllinen venepääntie eli mekko näyttää kivalta neuletakin alla.

Takaa pääntie onkin sitten syvään uurrettu v. Eli mekko sopisi ihanasti myös esimerkiksi kesäisiin juhliin. Yksinkertaiseen yläosaan on yhdistetty täyskellohame. Vaikka tykkään kovasti leveistä helmoista, omistan itse asiassa melko vähän täyskellohameita eli mekko toi sopivasti uutta ilmettä vaatekaappiini.


Koska mekon malli on todella yksinkertainen, se on nopea ja helppo ommella. Yläosa viimeistellään alavaralla, mutta mekon voi tietysti myös vuorittaa. Itse päätin tällä kertaa jättää vuorin väliin, sillä käytän mekon alla joka tapauksessa alushametta. Mekko suljetaan takaa piilovetoketjulla.


Tykästyin tähän kaavaan niin kovin, että olen jo ehtinyt tehdä toisenkin Bettyn. Se odottaa tällä hetkellä sovitusnuken päällä helman tasaamista. Kellohelmojenhan kannattaa antaa roikkua muutamia vuorokausia ennen helman viimeistelyä, jotta vinoon leikattu kangas ehtii venyä lopulliseen pituuteensa. Olen melko malttamaton tällaisessa odottelussa, mutta piakkoin pääsen toivottavasti viimeistelemään Betty numero 2:n ja esittelemään senkin teille täällä blogissa.

Suosittelen tätä kaavaa kaikille, joiden sydän sykkii 50-luvun yksinkertaiselle eleganssille. Betty sopii mielestäni hyvin myös aloitteleville ompelijoille. Sew Over It -kaavoissa on yksinkertaiset ohjeet, joita seuraamalla ei varmasti osu harhaan. Ja ennen kaikkea tästä mekosta vain tulee aina hyvä mieli!

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti