lauantai 12. joulukuuta 2015

Talvinen Coco-mekko

Matkani Tillyn Coco-kaavan seurassa jatkuu. Toteutin aikaisemmassa blogikirjoituksessani mainitsemani haaveen valkoisesta Coco-mekosta. Yritän jatkuvasti pienentää kangasvarastojani, joten nappasin kasasta kauniin valkoisen kankaan ja loihdin siitä uuden talvimekon.


Tässä kaavassa parasta on monipuolisuus. Pienillä muutoksilla mekosta saa aivan erilaisen lopputuloksen. Kun vertaan tätä mekkoa aiemmin syksyllä tekemääni siniseen Cocoon, en lainkaan koe niitä samaksi mekoksi eri värissä. Tässä versiossa päädyin lyhyempään helmaan ja tekemään sekä pystykauluksen että hihansuiden käänteet. Kaulus on muuten tämän mekon suosikkikohtani.


Rakastan valkoisia vaatteita. Ne ovat niin raikkaan näköisiä. Tämä mekko muuntuu värinsä puolesta ihanaksi joulumekoksi kun sen asustaa punaisella vyöllä. Käytin tätä yhdistelmää viikko sitten suvun jouluglögeillä ja tykkäsin kovasti. Kuten blogistanikin huomaa, tykkään yleensä hyvin tyköistuvista yläosista ja selkeästä vyötärölinjasta. Coco on kuitenkin poikkeus. Sen A-linja on oikein virkistävää vaihtelua. Vyön avulla tässäkin mekossa voi kuitenkin halutessaan korostaa vyötäröä.


Tämä on nyt kolmas Coco-kokeiluni ja nyt kaava saa hetkeksi jäädä taka-alalle. Sain tällä viikolla postissa paketin, jossa oli pari Sew Over It -kaavaa kokoelmani jatkoksi. Ja pari ihanaa kangasta, vaikka olinkin päättänyt olla ostamatta lisää ennen kuin olen tyhjentänyt hieman vanhoja varastojani... Ompelupöytäni on tällä hetkellä vallannut kynähame, jonka kaavaa testailen eri pituuksissa. Omistan todella vähän kynähameita, joten hauska päästä kokeilemaan tätä uutta kaavaa. Lisäksi Betty-mekko nro 2 odottaa helman viimeistelemistä. Siinä siis tämän viikonlopun ompelufokus. Ja jos sitä tekisi myös pari pientä joululahjaa...

Joulua odotellessa!

1 kommentti:

  1. Tämä on todella kaunis.Itselläkin on sama kirja lainassa. Olipa mukava löytää näin tyylikkäitä ompeluja sisältävä blogi. Itsekin ompeluharrastajana jään mielenkiinnolla seurailemaan, mitä kaikkea käsissäsi syntyy :)

    VastaaPoista