tiistai 21. heinäkuuta 2015

Pikkuruinen kassi - kiva ohje blogien maailmasta

Yksi parhaista asioista siinä, että saa harrastaa ompelua juuri tänä päivänä, on ehdottomasti harrastuksen virtuaalinen sosiaalisuus. Seuraan monia ihania ompelublogeja, joista ajattelin jossain välissä jakaa kanssanne parhaimmat, ja joista saan paljon inspiraatiota omaankin harrastukseen.

Olen täysin Pinterestin lumoissa. En käsitä miten kukaan voi tulla toimeen ilman Pinterestin ihanaa maailmaa. No, ehkä hieman liioittelen, mutta tosiasia kuitenkin on, että löydän Pinterestistä jatkuvasti ihania ideoita ompelun - ja miljoonan muun asian - saralta. Niinpä kun kaipaan joskus jotain kivaa pientä projektia enkä keksi mitä tekisin hamstraamistani käsityöpuuvilloista (mikä niissä onkin niin ihanaa?!), otan esille Pinterest-kansioni ja sieltä löytyy heti vastaus pulmiin.

Eräs kivoimmista Pinterestin kautta löytämistäni projekteista on pieni kangaskassi. Ohje tähän projektiin löytyy Ayumin Pink Penguin -blogista. Kassi on melko nopea ja ehdottomasti hauska tehdä. Sain kulutettua tähän ihania kankaita, joita olen varastoihini kasannut, mutta jotka eivät oikein sovi käytettäväksi vaatteissa. Eikö lopputulos olekin suloinen?


Kassin juju on sen päältä sulkeutuva pussimainen osa. Kassiin voi siis laittaa huoleta joukon tavaroita ja sitten vain kiristää nyörit kiinni päältä eivätkä tavarat pääse putoamaan. Nerokasta! Toimii todistetusti ainakin erilaisten käsityötarvikkeiden kuljettamisessa.


Tykkään mallista erityisesti siksi, että kassin suu aukeaa kuitenkin suureksi, jolloin tavaroita ei tarvitse ujuttaa pienestä raosta kuten joissakin vetoketjullisissa kangaskasseissa.


Hauskaa tässä projektissa on myös se miten montaa eri kangasta siihen voi hyvin käyttää. Itse asiassa olen sitä mieltä, että hauskin lopputulos tuleekin kun kassin sisällä käyttää eri kangasta kuin päällipuolella.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Ayumin ohjetta. Se sopii erityisesti kaikille niille, jotka tykkäävät koota lopputulosta lukusista pienistä osista ja joilla on pieni pakkomielle silittämiseen. Sekä tietysti niille, joiden varastoihin on kertynyt liikaa kauniita puuvillakankaita. Tämän hetken tavoitteenani on ommella varastossa olevista kankaista kaikkea mahdollista, jotta saan varastot pienenemään ennen kuin löydän jälleen uusia kankaita. En tiedä olenko ongelmani kanssa yksin, mutta jostain syystä kotoani löytyy ihmeellisiä kankaita, joiden ostotarkoituksen olen täysin unohtunut. Kaikki ne ovat kauniita, mutta en saa päähäni mitä projektia varten olen ne aikoinaan ostanut. Näitä varastoja olen nyt kuitenkin tyhjentämässä, joten pääsette pian näkemään projektini tuloksia - ainakin toivottavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti