sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Suloinen peruspaita

Olen jo jonkin aikaa kaivannut uutta kaavaa tavalliselle peruspaidalle. Sellaiselle hihattomalle ja suoralinjaiselle yläosalle, johon menisi vain metrin verran kangasta. Saadessani käsiini uusimman saksalaisen Burda-lehden, löysin yllätyksekseni etsimäni sen sivuilta.

Tykkään ommella melko monimutkaisiakin vaatteita, mutta aina silloin tällöin on kovin rentouttavaa viettää päivä yksinkertaisen projektin parissa. Ja koska juuri tänä viikonloppuna - jos joskus - kaipasin rentouttavaa ompeluprojektia, päätin kokeilla uutta kaavaa. Kankaaksi valitsin kauan varastoissani odottaneen suloisen puuvilla-silkki-sekoitteen. Olen puuvillan ja silkin suuri ystävä. Jostain syystä tämä yhdistelmä on mielestäni kaikista miellyttävin kesävaatteissa. Harmi vain, että puuvilla-silkki-kankaita on todella vaikea löytää.

Joka tapauksessa kangaskokoelmissani odottava kangas oli juuri omiaan tähän yksinkertaiseen malliin, joten se pääsi vihdoin leikkuupöydälle.Ihastuin kaavassa erityisesti klassiseen venepääntiehen. Lisäksi tykkäsin puseron suorasta mallista. Kaapistani löytyy tällä hetkellä lähinnä vain vintage-henkisiä tyköistuvia puseroita, joten kaipasin niiden rinnalle jotain hieman erilaista.


Suloinen kankaani on kaikessa herkkyydessään todella ohutta, joten päätin laittaa sen alle vielä ohuen puuvillabatistin. Onneksi varastoistani löytyi vielä juuri oikea määrä batistia. Käytän valkoista puuvillabatistia miltei kaikkien kesävaatteitteni vuorina, joten se tuntuu aina olevan loppu vaikka ostaisin sitä kaupasta kuinka paljon. En halunnut puseroon kuitenkaan irtonaista vuoria, joten kiinnitin kankaat reunoista yhteen ja ompelin ne sitten ikään kuin yhtenä kerroksena.


Kaavanosien yksittäinen vuorittaminen on yksi suosikkitekniikoistani. Se on todella kätevä tapa tuoda ohuisiin kankaisiin ryhtiä, muuttaa päälimmäisen kankaan sävyä tai vaikuttaa vaatteen rakenteeseen muilla tavoin. Tässä puserossa teniikka pelasti jatkuvan aluspaidan tarpeen, mikä sopi täydellisesti tällaiselle arjen perusvaatteelle.

Puseron sivuissa on nätit pienet halkiot, jotka mielestäni tuovat siihen vähän jotain erityistä.


Muuten malli onkin sitten, kuten todettu, todella yksinkertainen. Pääntien viimeistelin kankaasta leikatulla alavaralla, mutta kädenteiden viimeistelyyn käytin valkoista vinokaitaletta. Niin yksinkertainen, mutta toimiva tekniikka.


Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Kaikkein tyköistuvien puseroitteni jälkeen vierastin aluksi tämän yläosan suoraa linjaa, mutta itse asiassa tämä on juuri omiaan vapaa-ajalla esimerkiksi farkkujen kaverina. Uusia kaavoja on lisäksi aina kiva kokeilla. Mielessäni pyöri jo pari mahdollista muokkausta, mutta katsotaan milloin kaava pääsee seuravan kerran vuoroon. Tällä hetkellä kun toteutettavia projekteja tuntuu jälleen olevan enemmän kuin aika antaisi periksi.

2 kommenttia: