tiistai 14. heinäkuuta 2015

Suloinen tilkkupeitto

Olen tilkkutöissä aivan aloittelija, mutta tilkkupeittoja olen tehnyt useita. Erityisesti tykkään tehdä tilkkupeittoja lapsille. Silloin kun saa käyttää hauskoja kankaita, joista ei välttämättä omaan kotiin tulisi ommelttua. Pienelle veljentytölleni en ollut vielä ehtinyt omaa peittoa tehdä, vaikka kankaat ovatkin olleet valmiina jo monta kuukautta. Nyt sain vihdoin inspiraation tilkkuiluun ja viikonloppuna valmistui suloinen tilkkupeitto suloiselle pienelle tytölle.


Tilkut ovat kooltaan 13x13 cm, ja reunuksen kanssa koko peiton pituus on hieman vajaa metri. Peiton koko on vauvalle melko iso, mutta sitä voi hyvin taitettuna pitää ensin vaunujen/rattaiden päällä ja sitten myöhemmin siirtää lapsen sänkyyn.

Tilkkutöissä on jotakin todella terapeuttista. Suunnitelmissani onkin perehtyä syvällisemmin tilkkuilun saloihin. Netin kätköistä löytää mitä upeimpia tilkkutöitä, jotka inspiroivat minua valtavasti. Mikäli jollakin on hyviä vinkkejä aloittelevan tilkkuilijan tiedonlähteeksi niin otan niitä ilolla vastaan.


Tämä suloinen peitto lähtee nyt kokoon viikattuna veljentytölleni, joka toivottavasti jakaa tätinsä ihastuksen kaikkeen vaaleanpunaiseen ja tyttömäiseen.

1 kommentti:

  1. Onpa kaunis ja raikas pienen tytön tilkkupeitto. Mistä löysit kauniit kuviotilkut?

    VastaaPoista