lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kevyt kesäinen mekko

Pari päivää sitten kerroin uusista ihanista kaavoista, joiden osalta kärsin pahasta valinnanvaikeudesta. Sitä ongelmaa kesti kuitenkin vain hetki. Kaapissani odotti nimittäin todella ihana kangas, joka oli aivan täydellinen Bettine-mekkoa varten. Parissa illassa kaunis kesäinen kangas muutti muotoaan mekoksi.


Kaava on siis Tilly and the Buttonsin Bettine. Mekko, jonka luvataan olevan kyllin helppo aloittelevallekin ompelijalle.Uskon erinomaisesti tämän väitteen pitävän paikkansa nyt kun olen kokeillut kaavaa. Kuvalliset ohjeet opastavat vaihe vaiheelta sinänsä yksinkertaisen ompeluprosessin läpi. Mekossa ei ole muotolaskoksia, nappeja, vetotjuja tai mitään muutakaan edistyneempää. Puseromainen yläosa muodostuu vyötäröllä olevan kuminauhan avulla. Kuminauhakujankin tekeminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Kimonohihat leikataan suoraan samasta kappaleesta muun yläosan kanssa, joten hihojen istutuksestakaan ei tarvitse murehtia. Kaavan yksinkertaisuus ja ehkä juuri siitä johtuva huoleton tyylikkyys olikin se mikä sai minut hankkimaan sen kokoelmiini.


Mekossa käyttämäni kangas on hyvälaatuista viskoosia, joka on juuri täydellinen materiaali tämän malliseen mekkoon. Viskoosissa on pari ehdotonta loistavaa puolta tekokuituihin verrattuna. Hyvälaatuinen viskoosi ei ensiksikään sähköisty ja lisäksi se on aivan yhtä miellyttävä ihoa vasten kuin luonnonkuidut. En ole koskaan päässyt selvyyteen kumpaan kategoriaan viskoosi itse asiassa lasketaan. Joka tapauksessa se on mielestäni loistava vaihtoehto silloin kun ei halua panostaa silkkiin, mutta haluaa laskeutuvaa kangasta ilman turvautumista tekokuituihin. Tänään tämä mekko pääsi näyttämään kaiken mukavuutensa kun täällä pääkaupunkiseudulla päästiin vihdoin nauttimaan hieman kesäisemmästä säästä. Mekko pääsi ylläni katsomaan ponikilpailuja enkä olisi voinut kuvitella mukavampaa asua juuri tällaiseen rentoon kesäiseen päivään.


Ompelijoiden virtuaalisessa maailmassa olen saanut jo ihastella monia ihania versioita tällä kaavalla tehdyistä mekoista. Mitä useampi ompelija toteuttaa oman mekkonsa, sitä monipuolisemmalta kaava mielestäni alkaa vaikuttaa. Olenkin jo pohtinut voisiko ohuesta villakrepistä tehdä Bettinen myös talvikäyttöön. Jos vaikka hihoja pidentäisi jonkin verran niin tästä voisi saada vyöllä ja korkokengillä asustettuna oikein mainion työasunkin.


Eilen illalla viimeistellessäni tätä mekkoa pohdin jälleen kerran kuinka ihana harrastus ompeleminen todellakin on. Raskaankin työpäivän jälkeen se vie aina ajatukset pois työasioista. On lisäksi erittäin palkitsevaa nähdä joskus näin konkreettisesti omien käsiensä jäljen. Ja sitten on tietysti vielä se hyvin hauska puoli, että kaapissani on vain ja ainoastaan ihania juuri omaan tyyliini sopivia vaatteita enkä joudu turhautumaan vaatekaupoissa. Sanoisin siis, että tästä ei harrastus kovasti enää parane.

Aurinkoista viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Onpa kaunis! Tätyytkin tutkia Bettineä tarkemmin, saanko udella, että mistä tilasit kaavat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essi :) Ehdottomasti suosittelen tutkimaan ja kokeilemaan. Todella kiva ja yksinkertainen kaava, joka muuntuu varmasti moneksi. Tilasin kaavat suoraan Tilly and the Buttons -verkkokaupasta. Tulivat perille ongelmitta. Tillyn kaavoja myydään myös mm. Backstitch-nimisssä verkkokaupassa, josta olen myöskin tilannut ongelmitta useampaankin kertaan.

      Poista